Public affairs in maatschappelijk perspectief

Het onmisbare boek voor public-affairsprofessionals en studenten die écht de diepte in willen. Duik erin en laat je verrassen door de combinatie van wetenschappelijke inzichten, praktijkervaring en eigen onderzoek.

Door Arco Timmermans, Robbert Coops, Sybrig van Keep, Rob de Lange en Erik van Venetië

Public affairs in maatschappelijk perspectief – Professional tussen wetenschap en praktijk

Het onmisbare boek voor public-affairsprofessionals en studenten die écht de diepte in willen. En voor iedereen – beroepsmatig of als amateur – die zoekt naar systematische kennis over public affairs. Wij, de vijf auteurs, komen uit de wetenschap en de praktijk. We combineren bestaande wetenschappelijke inzichten met onze jarenlange praktijkervaring en eigen onderzoek.

Waarom is dit boek nodig? Public affairs is toe aan een kwalitatieve sprong. Het vakgebied groeit. Het aantal professionals neemt toe. Ze liggen onder het vergrootglas van de media en de politiek. En het speelveld verandert. Nieuwe uitdagers en burgers zetten issues op de agenda. De tijd dat een lobbyist zich kon beperken tot ‘het Haagse’ is voorbij. Beïnvloeding richt zich niet alleen op de politiek, maar steeds vaker ook op stakeholders in de maatschappij. Via sociale media en andere kanalen. Dat is het maatschappelijk perspectief dat we in ons boek hebben gekozen. 

In het boek bieden we nieuwe inzichten over het managen van wicked issues, het vormen en onderhouden van coalities, het samenwerken met collega’s aan het thuisfront en het vervagende verschil tussen zenders en ontvangers. Speciale aandacht is voor de vragen van de ‘reflectieve professional’ over ethiek en verantwoording en de competenties die daarbij horen. We beschrijven in ons boek verschillende theoretische invalshoeken die de professional ondersteunen en inspireren.