boek over public affairs en lobbyen

BOEKEN

‘Innovaties die ik ontdek tijdens het schrijven, benut ik in mijn adviezen en cursussen. En de nieuwste ontwikkelingen uit mijn adviespraktijk en onderzoek verwerk ik in mijn boeken.’

boek public affairs in maatschappelijk perspectief

PUBLIC AFFAIRS IN MAATSCHAPPELIJK PERSPECTIEF

Arco Timmermans, Robbert Coops, Sybrig Van Keep, Rob de Lange en Erik van Venetië

Het vakgebied public affairs groeit. En het aantal professionals neemt toe. Ze liggen onder het vergrootglas van de media en de politiek. En het speelveld verandert. Nieuwe uitdagers en burgers zetten issues op de agenda. Beïnvloeding richt zich niet alleen op de politiek, maar steeds vaker ook op stakeholders in de maatschappij. Dat gaat via sociale media en andere kanalen. Het boek Public affairs in maatschappelijk perspectief biedt het fundament voor strategisch denken over public affairs in de maatschappelijke context. Het boek is voor iedereen die de verdieping zoekt.

boek het grote lobbyboek

HET GROTE LOBBYBOEK

Erik van Venetië en Jaap Luikenaar

Het Grote Lobbyboek is de onmisbare gids voor iedereen – beginner en grootmeester – die zich wil bekwamen in de fijne kneepjes van het lobbyspel. Het geeft de basisbeginselen van open en eerlijk lobbyen, de tactische trucs, de verleidingskunsten en de grenzen. Hoe ver kun je gaan?

boek door haagse ogen

DOOR HAAGSE OGEN

Erik van Venetië en Jur de Haan

In het boek ‘Door Haagse ogen’ moedigen Tweede Kamerleden en topambtenaren van departementen de gemeenten aan effectiever te lobbyen. De ontvangers van de lobby geven een actueel inkijkje in hun Haagse binnenwereld. Kwistig strooien ze met praktische adviezen. Ze onthullen door wie ze zich laten beïnvloeden en voor wie ze de deur dichthouden.

boek de tango van wethouder en ambtenaar

DE TANGO VAN WETHOUDER EN AMBTENAAR

Erik van Venetië en Jur de Haan

In het boek ‘De tango van wethouder en ambtenaar’ geven Jur de Haan en Erik van Venetië jou een kijkje in de barre werkelijkheid van het gemeentehuis. Zo gaan ze dus écht met elkaar om. Het boek geeft praktische tips voor nieuwe en ervaren wethouders én voor elke gemeenteambtenaar.

Meer informatie over een bepaald boek?

Meer informatie over een bepaald boek?